среда, 26. новембар 2014.

Nega stopala- Avon krema i piling sa uljem makadamije

 Danas cu vam napisati nesto o dva proizvoda koja sam pocela da koristim pre desetak dana i kojima sam jako zadovoljna.U pitanju su Avon piling za stopala sa uljem makadamije i krema za stopala sa uljem makadamije. Resila sam da vam napisem ovaj neplanirani post zato sto u trenutnom katalogu ove dve kremice kostaju po 219 dinara. Mislim da je to jako povoljno i da vredi za ovakav proizvod, zato sam pozurila sa utiscima da bi ako vam se svidi ono sto procitate, i resite da isprobate, mogle da ga narucite u vazecem katalogu za ovu smesnu cenu. Pored ova dva proizvoda postoji i opustajuca kupka za stopala sa uljem makadamije, koju cu sigurno uzeti ovog puta, jer svaka odgovarajuca nega zapocinje kupkom. :)



Prvo da napomenem,da sam ja zbog prirode posla cesto u obuci po 10,12 sati dnevno, a barem pola tog vremena provedem u hodanju.Na sve to, u poslednje vreme sam konstantno nosila i patike na platformu pa je sve to zajedno doprinelo i uticalo na to da mi koza na stopalima postane izuzetno gruba,tvrda,suva, da se guli na nekim mestima i da se stvaraju ranice.Prva trecina stopala,prvi jastucasti deo stopala, prsti, deo oko prstiju su poceli da se gule i bili su jako grubi na dodir. To je jako cest problem, posebno u zimskom periodu, kada su nam stopala skroz zatvorena i u teskoj obuci, bez imalo vazduha.Zadebljanja su cesto izazvana prevelikim pritiskom i trenjem na nasim stopalima. Usled ovoga koza se stvrdnjava u zastitni sloj. Mislim da to moze da se resi svakodnevnom hidratacijom i tretiranjem stopala pilinzima i turpijom,samo ako ste uporni.Stopala imaju vise znojnih zlezdi od bilo kog drugog dela tela,to je savrseno mesto za razmnozavanje bakterija koje opstaju u toplim i vlaznim mestima, zato je vazno da posvetimo dovoljno vremena stopalima isto kao i rukama. Kao sto ne mozete da zamislite da ne namazete kremu na ruke barem jednom dnevno, tako bi trebalo da vodite racuna i o stopalima.Nisu vam potrebne astronomsko skupi preparati nego samo navika i redovna nega.  Ja priznajem da u proslosti nisam bas obracala paznju na ovaj problem i nisam cesto koristila preparate za negu stopala. Moram da priznam takodje da sam ova dva resila da narucim prvenstveno zbog mirisa. Miris makadamije me je oborio sa nogu bukvalno, posto je u tom katalogu postojala mirisna stranica za ove proizvode, mogla sam da ga osetim.Svi koji su nekada imali dodir sa cistim mirisom makadamije,bez dodataka drugih mirisa, znaju o cemu pricam. :)



Oba proizvoda dolaze u tubicama od po 75ml. Obe su plasticne i cvrsto zatvorene i jako lepo izgledaju. Piling koristim svaki treci dan otprilike,nekada i svaki drugi, posto nije previse grub.Piling je nezan, i iz dana u dan uklanja mrtvu kozu i zagladjuje delove stopala. Sadrzi sitne granulice koje se istope nakon par minuta masiranja stopala. Mala kolicina je dovoljna za koriscenje zato sto bas dosta peni i ostavlja divan miris makadamije.Vodite racuna da ga dobro isperete. Krema je malo gusce teksture,zuckaste boje, masna je taman koliko treba ali i u isto vreme i hidratantna i koza je nekon nje svilenkasta i mekana.Koza je jako brzo upije.Nju umasiram na stopala svakodnevno nakon tusiranja.



Masaza je jos jedna korisna stvar kojom cinite dosta za svoja stopala, podsticete cirkulaciju i imacete osecaj da se lakse krecete. Kazu da masaza stopala blagotvorno deluje na ceo organizam, pa zasto da ne odvojite nekoliko minuta dnevno za nesto sto moze samo da vam koristi. :) Prstima napravite nekoliko kruznih pokreta po stopalu. Nakon toga masirajte ih sakom, pritiskujuci stopala po celoj njihovoj duzini. Ne zaboravite da izmasirate i nozne prste, nezno ih kotrljajuci i stiskajuci. Nakon nekog vremena koriscenja ova dva proizvoda koza na mojim stopalima izgleda neuporedivo bolje nego do pre dve nedelje kada nisam koristila nista za njihovu negu. Ne nameravam da kazem da su ova dva proizvoda super magicna ili da cine cuda, ali da su kvalitetni i da pruzaju sasvim dobru negu, to jesu. Kao sto sam napisala, najbitnije je samo da redovno negujete stopala i  ona ce vam biti zahvalna, samo rutina i svest da je i to deo telo koji zasluzuje odgovarajucu paznju. Od prirodnih stvari za kupku mozete koristiti etericna ulja cajevca, lavande i eukaliptusa jer imaju antisepticka svojstva i stite stopala od bakterija, gljivica i bradavica. Takodje mozete dodati i morsku so. Piling takodje mozete napraviti sami, od maslinovog ulja, smedjeg secera i morske soli. Sta god da ucinite necete pogresiti. :) Tako da, ako su vam se dopala ova dva proizvoda i ako ne mozete da odolite mirisu makadamije, kontaktirajte svoju Avon damu i obradujte sebe. :)




10 коментара:

  1. Imam kupku i opsednuta sam njenim mirisom. Moram da njusnem kad god udjem u kupatilo :) Piling sam danas narucila jer je stari pri kraju a Avon pilinge dugo koristim i super su! Kremu preskacem jer mi je Mixa neprevazidjena ali ne sumnjam da je i ova super ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Miris je savrsen,neverovatan, samo se nadam da ce izbaciti jos nesto sa ovim mirisom,neki losion za telo ili kremu za ruke :) Ja Planet Spa pilinge ne menjam nikad, super su :) I ovaj piling je odlican, krema takodje,miris ih bas izdvaja,ja sada narucujem kupku :)

      Избриши
  2. Imam Baleinu kremu,al malo mi je dosadila,mogla bi ovu isprobati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo ti super prilike da isprobas nesto novo, javi utiske, ali sigurna sam da ce ti se dopasti :)

      Избриши
  3. Ja često imam tih problema naročito leti,a imam bangave noge inače tako da ću morati da probam definitivno,ne idem mladja. Do sad sam testirala neki piling za pete bio mi je super,i imam neku kremicu gel za umorne noge to sam letos mazala :). Inače miris macadamie je nešto posebno zaista.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uz redovnu negu i paznju sve moze da se resi, pa tako i ovaj problemcic. :) Miris necu vise komentarisati :D

      Избриши
  4. Baš sam pre neki dan razmišljala da kupim neki dobar piling, pošto kremu već imam. Hvala ti na preporucii :))

    ОдговориИзбриши
  5. Obožavam miris makadamije i u četvrtak naručujem set, super si detaljna :) <3

    ОдговориИзбриши