субота, 8. август 2015.

Dnevna rutina/Face care



 Moje lice vodi neki svoj zivot i apsolutno ignorise moje pokusaje da se tu umesam. Do skoro sam imala normalnu kozu, bez suvih delova i vecih problema, samo sa ponekad masnom T zonom. Sada je pocela dosta cesce da se masti. Ujutru kada ustanem lice mi je potpuno masno. Puder i CC krema prosijaju na mom licu vec nakon sat vremena, ako ne i pre. Kada je ocistim i uradim piling, postane suva i osetim zatezanje na obrazima i celu. Doduse ima dana kada nije ni masna ni suva. Uz to imam i prosirene pore po obrazima, nosu i bradi. Tako da se moze reci da imam sve tipove koze. Moje lice je, kao i ja,jedna neodlucna Riba, tako da ne moze ni da se odluci koji ce tip da bude, sto meni zadaje poprilicno nevolja kada je nega u pitanju. Koristim sve i svasta, ne bih li ga nekako dovela u red, ali uglavnom pretezu proizvodu za masnu kozu jer se najvise pokazuje kao takva.

Predstavicu vam jutarnje i vecernje ritualne, kao i proizvode koje koristim. Necu duziti previse o proizvodima, jer vecinu sam relativno skoro pocela da koristim i planiram da o svakom zasebno napisem poseban post.


Sto se jutarnjih rituala tice u nekim stvarima se razlikuju od onih vecernjih, izmedju ostalog i u tome sto uvece koristim dosta vise proizvoda. Pa tako ujutru, nakon pranja zuba, lice umijem sapunom za lice od biljnih jestivih ulja sa dodatkom mleka u prahu, surutke u prahu i svežeg kozijeg mleka koji sam dobila na testiranje od dragih prijatelja iz kompanije Dermix. Probala sam mnogo gelova i slicnih sredstava za ciscenje i umivanje lica ali nijedan me nije ovoliko oborio sa nogu i pokazao mi kako izgleda zaista cista koza. Nikad nisam koristila sapune za ciscenje lica jer svima jasna asocijacija na sapun je isusena koza i neprijatno zatezanje. Nakon koriscenja sapuna koza je zaista cista, i ni na jednom delu lica se ne javlja osecaj zatezanja.

 Nakon njega, lice ocistim jos jednim Dermix proizvodom, u pitanju je losion za ciscenje lica iz Acne Intesive Formula seta koji izvlaci svu mogucu prljavstinu iz najvecih dubina lica, iz mesta za koje ni ne znate da mogu sadrzati bakterije. Primetila sam da sadrzi alkohol i miris mu je takodje dosta alkoholisan ali ja nikad ne bih znala koliko prljavstine ima na licu da ne koristim njega. Zaista ga dubinski cisti.. Cak i nakon umivanja, kupanja, kompletnog ciscenja, uzmem testa radi da ocistim lice sa ovim losionom i nikad ne ostane potpuno beo..On uvek nesto nakupi na licu, bilo ostatke pudera, sminke, prljavstine, prasine, nista ne moze da mu promakne. Nekada se javi osecaj peckanja ali ne onaj osecaj kao da vam nesto isusuje kozu, vec jako prijatan osecaj peckanja i hladjenja, kao imam kockice leda i mentu na licu. U pocetku mi ovaj osecaj nije prijao ali sada ga obozavam apsolutno, kao i ovaj losion.

Nakon svega toga, nanosim Bioten Skinnergy kremu za masnu kozu, odnosno sa kontrolisanje mascenja lica kao i hidrataciju. Prema recima proizvodjaca obogacena je sa 100% prirodnim ekstratima guave koji je vazan izvor hranljivih sastojaka i antioksidanasa, obezbedjuje hidrataciju 24h. Prema njihovim recima ova krema bi trebalo da kontrolise mascenje lica u toku dana i da ga hidrira, sto ja iskreno i nisam zapazila. Sadrzi SPF15 pa je tako koristim samo preko dana. Tekstura je jako lagana,retka i prijatna, mene podseca na neki gel.. Miris je prelep, to je jedino sto zaista volim kod ove kreme. Vockast je i citrusan, pravi letnji. Ostavlja blag osecaj osvezenja i hladjenja na licu koji je privremen. Iako je navedeno da ima funkciju da kontrolise lucenje sebuma na licu, moje lice prosija i postane masno vec nakon sat vremena. Koristila sam je jednako i u danima kada nije bilo tako toplo i kada je bilo pretoplo. Jos jedna stvar koju sam primetila je da mi se cini da u bocici nema 50ml kao sto je navedeno. Igrom slucaja sam istog dana kupila nju i Bioten CC kremu, obe bi trebalo da imaju jednaku gramazu ali tuba Skinnergy kreme je dosta praznija u odnosu na CC kremu. I jednu i drugu koristim svakodnevno i manje vise jednaku kolicinu, pa cemo videti na kraju koja ce brze nestati.


Sminku sa ociju skidam Estar ili La Roche Posay sredstvima za skidanje sminke. La Roshe Posay mi je pri kraju, pa nisam mogla da odolim da otvorim i ovo drugo koje sam dobila od kompanije Estar. Sa oba sam jako zadovoljna, nijedan mi ne iritira oci i fantasticno uklanjaju sminku, Jedan tufer je sasvim dovoljan da skinem alajner i nekoliko slojeva maskare sa ociju. Podjednako dobro skidaju i vodootpornu sminku koju inace ne koristim ali sam isprobala da bih testirala ove proizvode.

Garnier PureActive micelarna voda za masniju kozu mi se pokaxala odlicno za ciscenje lica, nakon skidanja sminke sa ociju. Pre nekoliko dana je dobila svoju detaljnu recenziju koju mozete pogledati OVDE

Nakon skidanja sminke dolazi umivanje. Trenutno koristim Nivea Aqua Sensation gel za umivanje lica sa ekstraktom krastavca, kojim sam jako zadovoljna. Proizvod je gelast, providan, sa sitnim granulicama koje nisu namenjene za piling lica. Ima predivan miris,licno jako volim miris krastavca u kozmetickim proizvodima. Jako mi se dopada pakovanje, klasicno Nivea plavo pakovanje. Njegova tekstura jako prija mom licu i fantasticno ga ocisti. Lice mi je vidno cisto i osvezeno. O ovom proizvodu cu svakako uskoro malo detaljnije pisati, dok ne potrosim barem polovinu bocice.

Utrljavam ga na lice prstima a zatim upotrebljavam Ebeline jastuce za piling i masazu lica. Obozavam ovo jastuce, mom licu jako prija i redovno ga koristim. Jastuce je silikonsko, sa finim mikro dlacicama koje uklanjaju izumrle delove koze, prijatno masiraju lice i podsticu cirkulaciju. Jako sam srecna sto sam uspela da ga ulovim, s obzirom da jako retko imam prilike da posecujem DM drogerije.

Lice uvece namazem kremom iz AIF seta namenjenoj borbi protiv akni i ostalih nesavrsenosti na licu. Ova krema ima jako neprijatan miris, ali sam se ja nakon nekog vremena navikla. Nije previse gusta,a ni retka,neke je idealne teksture i ne masti mi lice dodatno, vec ga ucini mekanim i glatkim. Prema uputstvima proizvodjaca koristi se samo uvece i uz losion iz istog seta cini dobitnu kombinaciju u borbi protiv akni, oziljaka, bubuljica i mitisera. Ja sam trenutno pri kraju koriscenja prvog seta i na polovini tretmana. Za sada sam prilicno zadovoljna rezulatatima, losion potpuno obozavam ali pretpostavljam da je i ova krema jednako zasluzna za sve efekte. O njima cu uskoro detaljno pisati kada zavrsim sa kompletnom terapijom. 


To bi otprilike ukratko (?!) bila moja trenutna kompletna nega lica. Kao sto sam napisala, o vecini proizvoda cu uskoro pisati detaljno, ako imate neku zelju koji bi to mogao da bude prvi, slobodno nagovestite :) Takodje ako imate ili ste imali neki slican problem sa licem kao ja i uz to pronasli resenje, pomagajte! :)
Pisite mi.. sta koristite vi u svakodnevnoj nezi lica? :)

 


10 коментара:

  1. Au baš si napravila dobar mix ali moraš tako jer ti je koža očigledno podivljala. Znaš da i ja koristim AIF set i da mi je baš pomogao, sada završavam sa drugom turom i dodaću slike problem je skoro u potpunosti rešen. U zadnje vreme moja omiljena cc bioten mi je postala teska pa sam presla na bb burra imam testere ali jedan mazem par dana :). I moja koža luduje kao i tvoja od hormona pa je svaki dan drugačija. Takodje koristim Dermix sapun savršen je. Nadam se da ćeš uskoro rešiti te promene i da će se stabilizovati sve :). Jedva sam čekala post daj još <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni se izgleda koza prezasitila Bioten cc kremom, pa sam skoro kupila Bourjois CC kremu i mnogo mi je bolja sad..ali i Burra mi je odlicna, trosila sam onaj jedan tester 4 dana sigurno :) Bice bice jos ♥

      Избриши
    2. Jaoj ja želim dugo tu CC i onaj njihov healty mix ili kako se zove, al nikako da dođe na red :)

      Избриши
    3. Meni je CC kremu donela drugarica kada je isla u Zagreb,super je.. a healty mix planiram na jesen da uzmem, sad mi ne treba :)

      Избриши
  2. Rekla bih da je Bioten krema ok, a ovu Garnier micelarnu svi hvale, moracu da je probam..:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je generalno ok, ali da kontrolise mascenje lica..pa bas i ne :) Obavezno, sad je cini mi se na nekoj akciji :) A na sajtu Beauty shopa imas akciju uz kupljeni bilo koji Garnier proizvod, dobijas na poklon roze Garnier micelarnu od 400ml :)

      Избриши
  3. Meni je lice bilo haos i pomogla mi je ova kombinacija proizvoda: umivanje Eucerin dermatoclean gel ujutru i uvece,povremeno aktivni kiseonik umesto tonika ili termalne, skidanje sminke Garnier micelarnom,1-2x puta nedeljno Freeman glinena maska sa limunom,ESI aloe vera gel sa vit i cajevcem i Lily Pantenol gel ispod pudera ili tokomo dana u zavisnosti od godisnjeg doba i stanja lica(ako je masnije esi a ako je isusenije pantenol) i Bourjois CC krema dok nocu ostavljam lice da dise i regenerise se.
    Lice mi nije bilo bolje u poslednjih 3,4 god i cak vise ne ostaju glupave flekice od bubuljica i nema crvenila.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od svega toga koristim samo Garnier micelarnu.. Pantenol gel imam i koristila sam ga kratko, ali iskreno ne znam u koje doba i kako da ga korisim, probala sam svasta ali mi je nekako bez ikvakvog efekta..a gde moze da se nabavi taj Esi gel? hvala na podeljenom iskustvu :)

      Избриши
  4. Počela sam da koristim aif pre 3 nedelje, i i dalje mi izbijaju nove bubuljice, čitala sam da je to normalno na početku jer se izbacuju sve nečistoće, ali sada sam malo skeptična, interesuje me kakva su tvoja iskustva što se tih faza tiče?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa mnogi koji su koristili kazu da je to normalno, da ova dva proizvoda izvlace iz koze sve ono najgore na povrsinu, da bi se problem unistio iz korena.. Meni jesu na pocetku izbijale nove buljice ali nista strasno, tek po nekoliko, dok znam neke kojima je buknulo lice nakon pocetka tretmana..sve je to individualno..Samo treba biti istrajan, jer problem ne moze da se resi preko noci.. Ja sam potrosila prvu turu i pre nekoliko dana sam zapocela drugu turu ovog seta, uz koriscenje sapuna njihovog sa kozijim mleko. Ne mogu da kazem da sad nemam uopste bubuljice, izadje tu i tamo poneka, uglavnom pred menstrauciju ili tako nesto, ali daleko manje nego ranije.. takodje se i dosta brze povuce.. A losion obozavam, jer nista ne moze da ocisti kozu kao on.. Samo treba biti istrajan i koristiti redovno po upustvu i ja sam sigurna da rezultat nece izostati :)

      Избриши