уторак, 18. новембар 2014.

Potroseno #1

 Doslo je vreme da i ja napisem par redova o potrosenim i praznim bocicama :) Ja licno volim da citam postove ovakvog tipa, pa se nadam da ce se i vama dopasti. Nakupilo se tu dosta stvarcica, i onih praznih i onih pri kraju,koje sam zurno trosila ovih dana kako bi dospele u ovaj post (i zahvaljujuci tome ih konacno potrosila).



Sve sto vidite je uglavnom preparativa.Gelova za tusiranje ima najvise. Ako pogledate samo koliko ih ovde ima praznih, mozete tek da zamislite koliko imam punih ili do pola potrosenih :) Sta cu kad sam slaba na lepe mirise :) Tu su i dezodoransi, losioni i razne mirisne stvarcice koje trosim u nenormalnim kolicinama i kupujem ih uporno i ako vec imam nekoliko otvorenih - po principu, nece se baciti :) Pa da krenemo redom, bice ovo jedan poduzi post a ujedno i mini grupna recenzija,posto cu napisati moje misljenje i karakteristike svakog proizvoda posebno :)




Nivea, kao nezaobilazan deo nege, rekla bih, svake devojke. Ako nista, svaka od nas koristi barem onu plavu univerzalnu kremu, ili je koristila u nekom periodu zivota. Ja volim Niveine proizvode, volim negu koju pruzaju i uvek im se vracam.Pakovanja su ima prepoznatljiva, plava, kvalitetna, sa dobrim zatvaracem. Ovde se nalazi jedan veliki kremasti Nivea diamond touch gel za tusiranje od 750ml. Inace ne kupujem proizvode sa ovako velikom militrazom ali ovaj je bio na nekoj akciji i cena mu je bila presmesna. Miris je prelep, dugo sam ga trosila i uzivala zaista u njemu. Sigurno cu ga uzeti opet, ali u manjem pakovanju. Nivea fresh natural dezodorans;sa morskim ekstratima jako lep i prijatan, miris mu je klasicna nivea, bez aluminijuma, pruza dobru zastitu i brzo se susi na kozi, ne ostavlja tragove na odeci, drugu bocicu sam vec nabavila. Nivea intense repair sampon. Proizvodjac kaze da obnavlja strukturu kose, smanjuje ispucale krajeve i lomljenje kose, kosi vraca mekocu i sjaj. Ja nisam primetila da obavlja sve ove funkcije. Brzo sam ga potrosila,mnogo brze nego regenerator iz iste linije koji mi je skoro pun i dalje.Mirise prelepo i zadrzava se neko vreme u kosi. Kosa je posle njega glatka i mekana ali nisam primetila da je nesto specijalno preporodio kosu. Lepo cisti kosu i zagladi ispucale krajeve.Da napomenem da je moja kosa je jako ostecena, pa pretpostavljam da bi ovaj sampon imao mnogo bolji efekat na kosu sa manjim ostecenjima. Nivea in-shower body milk sa kakao puterom i mlekom. Ovo je druga ili treca bocica koju sam potrosila. Obozavam ga. Mirise bozanstveno, miris se dugo zadrzava na kozi, koza je premekana posle njega i zaista je kvalitetan proizvod.Posto ja uvek nakon tusiranja nanosim losion za telo, jer bez njega osecam kao da se nisam tusirala,meni je dosta koristio kada zurim, da ga iskoristim ispod tusa i ne moram da gubim vreme posle na mazanje. Ono sto se meni ne svidja je sto se brzo potrosi, a cena mu je malo veca u odnosu na vecinu losiona ovog tipa. Bas mi kratko traje, jer nemam osecaj koliko stavim, voda ga razredi, pa mi se cini da ga nikad nema dovoljno.Volim da menjam i rotiram losione i mirise, pa kada dodje opet red ne njega sigurno cu ga opet kupiti.




Tri Dove gela za tusiranje. Dove silk glow, Dove purely pampering i Dove go fresh. Obozavam njihove gelove za tusiranje, svi su kremasti, jako lepo pene i neguju kozu odlicno. Silk glow je prepoznatljiv Dove miris,ne previse jak a purely pampering je sa mirisom jamina i kokosovog mleka. Oba ostavljaju fin zastitan sloj na kozi i ociste je lepo, ne trose se brzo. Go fresh je sa mirisom krastavca i zelenog, caja, moj favorit medju od ova tri. Bila sam skepticna kada sam videla krastavac na ambalazi, ali kada sam pomirisala, pozelela sam da se udavim u njemu. On ne ostavlja zastitan sloj na kozi, ocisti je za nijansu bolje od druga dva. Ja to volim da proverim na sundjeru za tusiranje, kada ga isperem od odredjenog gela za tusiranje.. Od prva dva gela, sundjer ostaje mekan, kao da nije lepo ispran a u stvari jeste, od treceg, sa krastavcem je skroz cist, skripi pod prstima.Nemam nijednu zamerku za njihove gelove za tusiranje, i uzivacu u njima i dalje. Dove go fresh anti-prespirant, roll on dezodorans, takodje sa mirisom krastavca i zelenog caja. Pruza solidnu zastitu i sporo se trosi, ostavlja dugo lep miris na kozi. Sadrzi aliminijume. Velika zamerka je to sto ostavlja bele tragove na odeci, morate sacekati barem 10 minuta da se osusi pre nego sto se obucete. Iz tog razloga sam ga retko koristila, samo kada ne zurim i kad imam vremena da sacekam da se osuci. Mislim da ga necu ponovo kupiti.



Avon Advance Techniquess sprej za zastitu kose od feniranja. Ne bih imala puno toga da kazem o njemu. Potrosila sam ga, prskala sam ga pre feniranja u retkim trenutcima kada sam se fenirala sama, miris mu je jako lep ali je posle nekog vremena postao cudan, verovatno zato sto je dugo stajao otvoren. Ne mogu da kazem koliko je zastitio moju kosu od toplote, ali je ostavljao lep miris. Garnier Neo dry-cream dezodorans u kremi,u pitanju je narandzasti, fresh bloossom. Lep i praktican proizvod, lako se istiska i izlazi dovoljna kolicina kreme, susi se relativno brzo, ostavlja svez i opustajuci cvetni miris, koza ostaje mekana, zastita je solidna skroz, kupicu ga sigurno ponovo ali neki drugi miris. Garnier skin naturales pure mask, ova garnierova maska za lice, koju sam sasvim slucajno nasla u Liliju i resila da je isprobam je moj favorit godine. Ne meseca, nego cele godine. Fenomenalna stvar, o kojoj cu uskoro napisati detaljnu recenziju, do tada se strpite. :)



Bioten Skin Moisture - gel za umivanje, za normalnu/kombinovanu kozu. Zaljubljena sam u sve Biotenove proizvode, ovo je bio prvi koji sam kupila i prvi koji sam do sad potrosila. Koristila sam ovaj gel za umivanje oko 3 meseca, umivajuci se njime ujutru i uvece. Proizvod je prirodan, bez parabena i parafina, sa 100% prirodnim ekstratima dunje. Miris je jako neobican i lep. Ne sadrzi sapune ni alkohol tako da ne isusuje kozu, sasvim lepo je ocisti i hidrira. Sminku sa ociju ne skida bas, ali prljavstinu, necistocu, ostatke sminke i sve sto se nakupi tokom dana na kozi, eliminise za cas. Koza je nakon njega cista i osvezena.Veliki favorit. Vec sam nabavila sebi novu tubicu. Mixa Soothing Toner, koristila sam dugo ovaj tonik da uklonim ostatke sminke nakon mleka za skidanje sminke, a pre koriscenja proizvoda za umivanje.Nemam neko specijalno misljenje o ovom toniku. Uklanja necistocu sa lica ali ostavalja neprijatan osecaj na kozi, osecaj zatezanja i lepljenja, kao da sadrzi alkohol. Na proizvodu pise da ne sadrzi ni parabene ni alkohol, da je za osetljivu kozu koja je nakon njega nezna i osvezena. Pise da sadrzi ekstrakt ruze koji ja nisam osetila, miris je prilicno neodredjen i nije bas lep ali nije ni neprijatan. Mozda jednostavno mojoj kozi nije prijao, moze da je ocisti lepo ali obavezno nakon njega moram da se umijem cak i ako mi je lice cisto skroz. Mislim da ga necu opet nabavljati.



Body milk vanilla almond, mleko za telo sa mirisom vanile. Dobila sam ga na poklon i koristila povremeno dok nisam potrosila, ne bih ga verovatno sama nikad kupila jer ne volim neupadljive i nezanimljive bocice kao sto je ova, ne bi mi nikad zapala za oko. Pruza skroz solidnu negu i lep miris, koza je mekana i nahranjena posle njega, nije previse mastan i lako se upija. Ostavlja lep miris vanile. Mozda cu ga nekada opet kupiti ako ga primetim negde uopste. :) Dahlia  skidac laka za nokte, sa acetonom i mirisom lotosovog cveta. Sadrzi bademovo i ricinusovo ulje. Obavlja svoju funkciju kako treba, zadovoljna sam ovim proizvodom u sustini. U zatvaracu se nalazi krema za negu noktiju i zanoktica u kojoij se nalazi prirodan protein keratin, koji je sastavni deo nokatne ploce. B.U. RockMantic dezodorans. Klasican B.U. jak i dominantan miris,koji se meni dopada, brzo se trosi. Vise osvezava nego sto sprecava znojenje, ali je solidan proizvod za svakodnevnu upotrebu i za osobe koje nemaju preterano problema sa znojenjem. Ostavlja jak miris koji se dugo oseca i zadrzava na kozi.



Avon Naturals 2in1 balance sampon i regenerator za kosu, sa mirisom manga i djumbira. Miris je prosto bozanstven, ne zadrzava se u kosi. Prosecan sampon, prosecnog kvaliteta. Odradi svoj posao, ocisti kosu lepo i to je to, ne trosi se bas brzo. Kosa se lepo rasceslja posle njega, zato sto se u njemu nalazi i balzam za kosu, ali ipak nije kao kada se balzam nanese odvojeno, barem sto se ovog sampona tice. Avon foot works krema za stopala. Korstila sam je redovno neko vreme, a onda mi je dosadilo i prestala sam da je mazem, nakon nekoliko meseci nekoriscenja je pocela cudno da mirise i nisam zelela vise da je upotrebljavam. Pruzala je solidnu negu, lepo osvezi stopala, miris nema koliko se secam. Potrebna je mala kolicina za upotrebu tako da dugo traje.



Garnier Ultra Doux  regenetar za kosu s prirodnim ekstratima ulja avokada i shea putera. Naznaceno je da je za jako suvu i ostecenu kosu i da je dubinski hrani i omeksava kosu. Kosa se nakon njega zaista lepo rascesljava i mirise predivno na avokado. Miris nakon tretiranja toplotom isparava. Zadovoljna sam Garnierovim proizvodima za kosu, svaka linija im je istog kvaliteta. Sigurno cu uzeti jos neki iz druge linije da probam. Avon Planet Spa gel za tusiranje sa esencijalnim uljem jasmina. Toliko slatko i lepo mirise, da sam ga koristila samo u posebnim prilikama. Kao proizvod za tusiranje nije preterano kvalitetan, ocekivala sam vise od Planet Spa.. Potrebna je veca kolicina da bi zapenio. Ne bih ga bas izdvojila u favoritima i ne verujem da cu ga nabavljati opet.



Avon Advance Techniques zeleni serum za suve krajeve i plavi hranljivi tretman bez ispiranja sa arganovim uljem. Oba seruma obozavam i dugo koristim, posto mi je kosa kao sto sam rekla, izuzetno ostecena. Ne pravim neku razliku izmedju njih, oba omeksavaju ispucale krajeve i prikrivaju ih, hrane kosu i cine je mekom i svilenkastom. Uvek se nalaze u redovnoj nezi moje kose, barem jedan od njih. 

Little Black Dress parfem, miris za moje dobro raspolozenje :)
Cvetno orijentalna kategorija, ciklama, ylang-ylang, sljiva. Mene je osvojio na prvi miris. Volim da menjam parfeme ali ovome se vracam jako cesto. Uvek imam neko mini pakovanje sa sobom. :)

Momenat za uzivanje ove nedelje je Sidni Seldon, Posle tame i neogranicene kolicine Grand 3in1, Choco Banana. :) Nadam se da ste uzivali u citanju isto koliko i ja u pisanju ovog posta ♥














8 коментара:

  1. Nivea,Bioten i Avon serumi su nam zajednički favoriti kako vidim njih uvek rado trošim :) Sidni Šeldon mi je omiljeni pisac skupljam knjige polako .

    ОдговориИзбриши
  2. Proverene i dobre stvari vrlo lako postaju favoriti :) Takodje, imam ih vec desetak i obozavam ih sve :)

    ОдговориИзбриши
  3. Super post. :)
    Javi mi se molim te aninkutakbg@gmail.com ili na fb stranici bloga, imam jedan poklon za tebe :)

    ОдговориИзбриши
  4. Avon serum je i moj favorit :) Odlican post! :)

    ОдговориИзбриши
  5. O koliko potrosenih proizvoda :D Ja Niveu volim najvise i sve mi je dobro :D Dove gelovi za tusiraje su super, najdrazi mi je taj sa mirisom jasmina i kokosovog mlijeka, Avon serumi za kosu su nesto sto godinama koristim i mirisu predivno, uvijek ih hvalim :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dok se ne prikaze ovako na slikama, ne izgleda toliko strasno, i ja sam se iznenadila :D Takodje, Nivea godinama ne menja svoj kvalitet, samo napreduje.. Dove gelove obozavam, kao i dezodoranske njihove :) a Avon serumi su takodje dokazano najbolji :) :D

      Избриши