понедељак, 5. јануар 2015.

Bioten miceralna voda

Za prvi post u ovoj godini sam odlucila da vam predstavim i napisem nesto vise o novom proizvodu iz dobro nam poznate kompanije Bioten, ali pre toga zelim da vama, drage moje, pozelim srecnu Novu 2015. godinu. :) Zelim svakoj od vas,pre svega, mnogo zdravlja, ljubav, uspeha, srece, lepih dana i divnih uspomena. Zelim vam da se zaljubite,ako vec niste, da dobijate mnogo ljubavi tokom ove godine ali i da je dajete u duplo vecoj kolicini. Volite svoju porodicu i cuvajte svoje prijatelje i svoje zdravlje, budite nasmejane i sigurne u sebe, jer ste tako najlepse, a onda sva sminka i kozmetika na vama izgleda perfektno. :) Naravno,zelim vam mnogo nove kozmetike za isprobavanje (to nas nekako sve najvise raduje pored prvih zelja,naravno☺), puno lepih drugarstava i novih poznanstava koje mozete da ulovite i pronadjete u ovoj nasoj blogosferi, koju cine zaista divne devojke i divne osobe, jednostavno zelim vam sve sto vi najvise zelite, dopunite sami. Da vam ova godina bude barem duplo bolja nego prethodna, napravite je sebi takvu, nemojte ocekivatati da sama od sebe bude najbolja, budite uspesne i srecne, napravite svoj plan vec sad i odredite svoje ciljeve i vec ste na pola puta ka ostvarivanju istih. :)





A sad da predjem na ono zbog cega sam u stvari ovde. Pre izvesnog vremena, i kompanija Bioten je izbacila svoju verziju miceralne vode. Mislim da je vecina vas upoznata sa pojmom i zadatkom miceralne vode ali nije na odmet da vam napisem i nesto vise o tome.


Radi se pre svega o vodi koje nije za ispiranje, ne sadrži sapune, a sadrži micelarne molekule i moze da posluzi kao fantasticno sredstvo za skidanje sminke koje ujedno neguje i hrani kozu..Ime micelarna voda doslo je od tecnih kristala, micela. Sadrzi molekule surfaktante čiji je jedan kraj hidrofilni i privlaci vodu a drugi lipofilni i privlaci ulja i masti. Zato su odlicni cistaci koze. Idealni su za one sa osetljivijom kozom ili za one devojke koje jednostavno ne zele da tretiraju svoju kozu pregrubim cistacima koze i sredstvima za uklanjanje sminke. U poslednje vreme su postale jako popularne i gotovo sve devojke ih koriste. Ovo je, inace, prva miceralna voda koju sam ja odlucila da isprobam.


Ja sam inace prilicno nepoverljiva prema proizvodima koji obavljaju vise funkcija ili zamenjuju nekoliko proizvoda. Zato sto sam se opekla nekoliko puta volim da znam koji mi je proizvod za sta, sa cime skidam sminku a sa cime se umivam, iz tog razloga sam do sad izbegavala da se druzim sa multipraktik proizvodima kao sto je miceralna voda. Ali Bioten je kompanija u koju imam poverenja, svaki njihov proizvod koji sam probala me odusevio a i cene su im smesne zaista za takav kvalitet.

Proizvodjac kaze: Sadrzi fine cestice ulja i vode, koje uklanjaju necistocu i sminku (i vodootpornu), sa lica ociju i usana, tako da ne izaziva iritaciju ili dehidrataciju koze. Formula je obogacena 100% prirodnim ekstraktom pamuka, bogat vitaminima i mineralima, koji neguju osetljivu kozu i ostavlja je glatkom i gipkom.

Naglaseno je i da nije potrebno umivati se nakon koriscenja. Kao i svi Bioten proizvodi, ne sadrzi parabene, parafine ni vestacke boje, vec 100% prirodne sastojke. Proizvod sadrzi 200ml proizvoda i rok upotrebe mu je 12 meseci od trenutka otvaranja. Mirise jako lepo, identicno kao roze gel za umivanje za osetljivu kozu..


Moj prvi susret sa ovom miceralnom vodom je bio bolan. Cim sam dosla kuci ja sam navalila da trljam lice i da natapam tufere. U svom tom trljanju i posmatranju koliko joj je potrebno da skine celokupnu sminku, tek kad sam se zaustavila sam primetila da me oci jako peku, kao i kapci i predeo ispod ociju. Moram takodje da naglasim da su mi oci taj dan bile posebno iziritirane, da su bile jako osetljive i nadule zbog nespavanja,kao i da sam na pocetku prehlade i da se to kod mene manifestuje takodje nadutoscu ociju. Inace, sminku je skinula fantasticno, ne ostavlja onaj osecaj zatezanja na kozi vec kad se lice osusi, prilicno je mekano i nezno. Ja koristim vodootporni alajner svakodnevno, maskaru, senku za obrve, CC kremu i puder i sve je skinula odlicno. Ja sam ipak nakon toga morala da se umijem sredstvom za ciscenje lica koje inace koristim, jer sta god da koristim volim da poslednja stvar u toj rutini bude cista voda. Dok sam se umivala osetila sam da ipak postoji lepljiv osecaj na kozi, koji se ne oseti dok se ne pokvasi lice. Mislim da se jako brzo trosi, odnosno dok skinete celokupnu sminku potrebno je da natopite barem tri tufera vodom, a za ovako tecan i voden proizvod to nije mala kolicina. Ali s obzirom da kosta 280 dinara, apsolutno mi nije zao, koliko god da traje, nek traje. Ako ne zelite da se umivate nicim nakon koriscenja vode onda vam je mozda potrebno i vise koriscenja, sve dok tufer koji koristite ne bude potpuno beo. Nakon toga obavezna je krema koja odgovara vasem licu.



U narednim danima imala sam isti problem, kapci su me jako pekli unutrasnji uglovi ociju,kao i deo oko obrva. Izgleda da moje oci ne zele da saradjuju sa ovim proizvodom. Zaista,nikad mi se to nije desilo ni sa jednim proizvodom kojim sam tretirala predeo oko ociju ili lice, tako da sam postoji velika mogucnost da je problem u meni a ne u proizvodu. Sestra je takodje isprobala ali ona nista od toga nije osetila. Ista prica se ponovila i nekoliko narednih veceri. Tako da sam sminku oko ociju skidala sredstvom koje inace koristim, a zatim sve to lepo ocistila ovom miceralnom vodom.


Dok je na primer ujutru sasvim druga prica. Nisam planirala da je koristim ujutru ali sam zadnjih nekoliko dana to radila da bih je sto bolje testirala. Odmah ujutru sam ocistila lice sa miceralnom vodom i zatim se umila Bioten roze gelom za umivanje sa pamukom, koji inace koristim ujutru. Tada nisam osecala nikakvo peckanje niti bilo kakvu neprijatnost. Imam utisak da mi ovaj proizvod nahrani kozu a ne isusuje je. Ali s obzirom da me jako pece svaki put kada skidam sminku sa njim, resila sam da ga koristim samo ujutru ili preko dana kada imam samo puder na licu,odnosno kao tonik, moje oci ga vise nece videti. Nisam sigurna u cemu je problem, ipak bih vam preporucila da je isprobate, jer joj je cena smesna a mozda se vama pokaze kao korisna, jer kao sto sam vec napisala,zaista postoji velika sansa da je problem do mene. Svakako mi javite svoje utiske.

Za kraj moram da vam se pohvalim paketicem koji sam dobila u giveway nagradnoj igri kod fantasticne blogerke Jelene na blogu Moj neseser. Malo je reci da sam odusevljena. Pre svega ovom bozanskom kutijom kojoj sam se iskreno najvise obradovala. :) Kao i Ice cream priveskom, a zatim i stvarcicama iz kutije. Tu je La Roche-Posay mleko za skidanje sminke od 50ml kao i 7 uzoraka La Roche dnevne kreme :)
Pridruzite mi se i na fejsu. :)









9 коментара:

  1. Ni ja nisam fan proizvoda "3 u 1", ali bih volela da probam ovu micelarnu samo zato što je od biotena. Volim njihove proizvode :)

    ОдговориИзбриши
  2. Srecna ti Nova godina i Bozic i sve najlepse:)! Hvala za ovaj post,nisam znala da i Bioten ima micelarnu,probacu je obavezno.Probala sam ih nekoliko do sada,Bioderma i Nivea su mi najbolje,a Bioten proizvodi su mi ok,koristila sam zeleni gel,tonik i kremu,gel mi se nije dopao ali ostalo jeste. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, takodje sve najlepse :) Probaj roze gel za umivanje sa pamukom, mislim da ce ti se dopasti, isto kosta oko 250,300din :)

      Избриши
  3. Odlicna recenzija! Jako jeftin proizvod, vredi probe :)

    ОдговориИзбриши
  4. Mene je od Biotena do sad sve oduševilo i planirala sam da isprobam ovu micelarnu ali pošto ja imam jako osetljive oči mislim da ću preskočiti ili isprobati kod nekog ko je ima pre kupovine.Mnogo mi se dopada paketić koji si osvojila,sve najlepše povodom praznika znaš i sama šta ti želim od srca ,cmok :* <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nema generalno osetljive oci i bas sam se iznenadila kad sam sam videla koliko me peku oci :( bolje ti je da isprobas pre kupovine kod nekoga :) Hvala lepotice moia, znam naravno, takodje sve najlepse :* <3

      Избриши