понедељак, 12. јануар 2015.

L'oreal Skin Perfection micelarna voda


Ova godina je lepo pocela, kod mene nekako u znaku isprobavanja novih proizvoda. Nakon sto sam vam u prethodnom postu predstavila Bioten miceralnu vodu, koju sam prethodno isprobala, danas sam tu zbog jos jedne miceralne. U pitanje je L'oreal Paris Skin Perfection micellar water. I ako sam Biotenovu nabavila svega nekoliko dana pre ove, nisam mogla da odolim a da ne uzmem i ovu.Mislim da sam je isprobala sasvim dovoljno da mogu da vam prenesem svoje utiske o ovom proizvodu. :)


Pakovanje je plasticno, jako lepo uradjeno,nekako bas sa stilom. Bocica je providna tako da u svakom trenutku mozete videti koliko trosite i koliko vam je ostalo,i od cvrste plastike je. Standardno lepo pakovanje za L'orealnove proizvode. Voda nema bas nikakav miris. Vrlo cesto zapeni pri vrhu. Posto je bocica providna, vidi se koliko ima proizvoda i jako cesto su poslednjih nekoliko centimetara vode mali beli mehurici koji se pojavljuju prilikom najmanjeg pomeranja bocice.


Proizvodjac o ovom proizvodu kaze:  Voda je namenjena za suvu i osetljivu ikozu. U jednom potezu uklanja tragove sminke sa lica i ociju. Koza je umirena i bez neprijatnosti. Ujutro i uvece naneti tuferom na lice. Nema potrebe za trljanjem ili ispiranjem. Hipoalergeno, bez alkohola i parfema. Rok upotrebe je 6 meseci od datuma otvaranja.

Ja mogu da se slozim sa vecinom stvari koje su proizvodjaci napisali. Naravno, nemoguce je skinuti sve u jednom potezu i bez trljanja. Pritom ne mislim na grubo trljanje i maltretiranje koze, vec normalno da ne mozete u jednom potezu ukloniti sve bukvalno sa oka, ovo nije carobni stapic vec sredstvo sa uklanjanje sminke i zato ne dajte da vas zavara recenica u jednom potezu uklanja sve.. Sminka se lako skida ali moracete nekoliko puta da predjete tuferom (po mogucstvu svaki put cistim) i da se vracate na mesta na kojem su ostali delovi sminke dok potpuno ne ocistite kozu. Meni je potrebno dva do tri tufera da iskoristim da skinem celokupnu sminku (pritom mislim na CC kremu, puder, vodootporni alajner, maskaru, senku za obrve i cesto neki ruz ili olovku za usne). Nekome ce trebati manje, nekom vise, ali u svakom slucaju ne zaboravite da proces ne prekidate sve dok tufer kojim cistite lice ne bude sasvim beo.


Ova voda mi malo vise prija od Biotenove (moje iskustvo sa njom procitajte ovde), koja uopste nije prijala mojim nasminkanim ocima i izazivala mi je bolno peckanje u predelu oko ociju prilikom skidanja sminke, dok je sa cistom kozom bila drugacija prica. Koriscenjem L'orealove miceralne vode ne osecam nikakvu neprijatnost niti peckanje. Nakon ciscenja ne ostavlja lepljiv trag na kozi i ne javlja se osecaj zatezanja. Sasvim lepo ocisti kozu, sa prvim potezom se sve zamrlja i razmaze i onda dobijete efekat takozvanih panda ociju, ali sa sledecim potezom vec sve nestaje. Mislim da apsolutno nikakav trag ne ostaje na licu i da je lice spremno odmah za nanosenje kreme i za sminkanje. Cisto poredjenja radi, nakon koriscenja Biotenove miceralne sam se umivala sredstvom za ciscenje lica koje inace koristim i prilikom dodira vode sa licom sam osecala pod pristima da ipak postoji izveztan mastan i uljani trag na licu. Nakon ove micaralne vode toga nema ali ja svejedno ne odustajem od toga da se nakon nje umivam, jer volim da posle svih tih proizvoda, poslednja stvar koja dolazi na moje lice bude cista voda. Nekoliko puta sam cak pocela odmah da nanosim sminku odmah nakon ove miceralne vode, sto znaci da sam veoma zadovoljna onim sto radi, jer kao sto sam napomenula iznad, uvek pazim da se posle koriscenja bilo kog proizvoda na kraju umijem. Veliki plus za L'oreal. :)

Ono na sta morate paziti prilikom koriscenja ove vode je doziranje. Imam utisak da izlazi vise proizvoda nego sto je potrebno, tako da morate paziti kad okrecete bocicu ka tuferu (posebno na pocetku koriscenja, kada je bocica puna do vrha), da okrenete blago i vrlo polako. Meni se nekoliko puta desilo da prospem vodu svuda oko sebe i po sebi, jer sam prebrzo i prejako okrenula bocicu. Otvor nije preveliki, ali imajte u vidu da je proizvod tecan, da je u pitanju voda i da ga i najmanje otvor ne moze zaustaviti, tako da budite pazljivi. Jos jednu stvar da napomenem, ja imam osetljive usne i predeo oko usana, koriscenje vode u tom predelu ga ne isusuje dodatno. Odnosno do sad svaki proizvod za ciscenje lica kojim sam prelazila preko usana, najcesce tonici su mi ostavljali jako suve usne nakon koriscenja, osim ove miceralne vode. Sto znaci da ga mozete koristiti bez bojazni da ce dodatno isusiti deo lica koji vam je problematican.

Evo i sastava za one koje interesuje: AQUA/ WATER, HEXYLENE GLYCOL, GLYCERIN, POLOXAMER 184, DISODIUM COCOAMPHODIACETE, DISODIUM EDTA, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE

Zaista imate iskrene preporuke za ovaj proizvod. :) Kad smo kod preporuka, odavno vam nisam dosadivala sa svojim knjigama. :) Verujem da se necete iznenaditi kad vidite narednu preporuku. Pripovedacki genije na vrhuncu kreativnosti i moj veliki ljubimac i po meni, njegova dva najbolja dela. :)


Jeste li probali ovu miceralnu vodu? Koja vam je omiljena? :)

Pratite me i na fejsu fejsu ovde. ♥

6 коментара:

  1. Dopada mi se proizvod po tom opisu ali meni je favorit od do sada isprobanih Biodermina micelarna,uskoro post o njoj,predobra je ,al svakako ne sumnjam u ovu ipak je to Loreal :).Ništa bez Šeldona ove dve knjige nemam ,vijam da ih kupim ljubomorna sam :D <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja jos nisam isprobala Bioderminu ali planiram uskoro :) Nja nja :) Pogledaj u Liliju, imaju one Vulkanove akcije, 1 za 399, 3 za 999, ja sam tu uzela Gospodar igre, ona ti je prvi deo, a Gospodarica je drugi deo, nju sam dobila :)

      Избриши
  2. Ja sam isprobala vise micelarnih voda ali Lorealova je moj favorit. Bioderma mi se uopste nije dopala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo druga, nakon Biotenove, i skroz sam zadovoljna :) Cula sam razlicita iskustva sa Biodermom, zaista postoje devojke kojima ne odgovara uopste, jer mislim da necu pogresiti ako kazem da je i ova Lorealova u istom rangu sa njom, a cena joj je daleko daleko manja, tako da nisam videla potrebu da letim za Biodermom kao svi ostali. :)

      Избриши
  3. Ja sam uzela Bioten čisto iz radoznalosti, još je isprobavam, pa ću napisati post. Nemam iskustvo sa drugim proizvođačima. Dobar post! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam prvu uzela Biotenovu, cisto za probu, nadam se da ce ti odgovarati vise nego meni :) Hvala puno :)

      Избриши