уторак, 8. септембар 2015.

Totalno kul preporuke utorkom 2 / Septembar

Nadam se da vam se moj prvi post o septembarskim preporukama dopao. Pred vama su moje totalno kul preporuke za ovu nedelju.


Druzite se sa zivotinjama.. Blagodeti druzenja sa zivotinjicama su velike. Zivotinje su poznate kao prenosioci pozitivne energije. Ne morate da preterujete kao ja, pa da se druzite sa jednom kucom Ljubicom,njene 3 male bebe i 7 macki (do pre nekoliko dana 9).. Ali ja svoju farmu ne bih ni za sta menjala. Doduse, moram da budem iskrena i da priznam da sam ja tu samo da ih mazim i da se druzim sa njima a da neko drugi vodi racuna o hranjenu i ostalim "sitnicama". Jer ako umete da racunate, izracunacete da je ovde jako puno usta za hranjenje..I jedu kao nemani, ne znaju kad im je dosta..macke narocito! Naravno o njima morate da vodite racuna, da im pruzate paznju, redovno ih hranite, pojite i pazite. Ja imam tu srecu da su oni jedna velika druzina i da nikad nisu usamljeni..uvek imaju sa nekim da se igraju i nikad nisu sami. Svi su jako povezani. Macke su uglavnom od jedne macke..dalje su njene cerke radjale nove macice..neki su odlazili, neki ostajali ali ova skupinica macaka koje imam su svi porodica ♥ Ljubica je tu da ih gnjavi, narocito najmladje, da ih juri po dvoristu, da ih tera da se penju na drvo, da legne na njih ili im sedne na glavu ali na kraju dana spava zajedno sa njima i cuva ih i pazi i deli svoju teritoriju sa njima ravnopravno. Kako je i skoro i sama postala majka, cini mi se da jos vise vodi racuna o svima. Ali je strahovito ljubomorna kada uzmem bilo koju macku u njenom prisustvu..nikako se ne kaze dzabe ljubomoran kao pas. Neverovatno mi je da ih nekada posmatram koliko su razliciti..Jedan macak voli samo da spava i u sustini ga boli uvo za sve.. Druga je krestalica, samo bi da prica, kako joj pridjes pocne da se dere, stalno je mrzovoljna, kao da je non stop u PMS-u.. Treci macak bi se samo peo ljudima na ledja i blejao im na ramenu, u poslednje vreme se opasno istripovao da je neka retka ptica.. Najmladje mace je jako smesno kada dodje vreme za hranjenje..kako se svi hrane iz jednog velikog tanjira, mali uskoci u tanjir ceo i pokrije sapama sto vise hrane moze i tako je zastiti od drugih i cuva dok se ne sklone. Svi su potpuno razliciti, kao da imaju sopstvene licnosti i osobine, to mi je potpuno fascinantno. Kao i sa onim dosadnim mamam i njihovom decom, i moji ljubimci su isto najlepsi i najbolji, pa cu vas u skaldu sa tim, malo ugnjaviti njihovim slikama.









Citajte, citajte, citajte.. Ove nedelje sam najvise paznje posvetila knjizi "Uzitak u smrti" - Nora Roberts pise kao Dz. D. Rob. Nikada nisam citala knjigu cija je radnja slicna ovoj. Radi se o tome sto je ova knjiga smestena u daleku buducnost, negde oko 2060 godine i videcete kroz knjigu da je manje vise sve automatizovano, robotizovano i da ljude prevoze leteca vozila..Da roboti voze taksije i vecina kompjutera radi na glasovne komande. Ali to nije poenta price vec prica o porucnici Iv Dalas koja istrazuje misteriozna samoubistva, koja se desavaju bez ikakvih motiva i pokusava da pronadje vezu izmedju njih.. I u tome i uspeva ali otkriva da je ta veza je njen bogati i slavni suprug. Jako lepo i neobicno zamisljena prica, malo preteran dozivljaj buducnosti za moj ukusa ali lepo uklopljeno. Mislim da je ovo treci deo ove price, odnosno treca knjiga..to sam videla tek kada sam dosla do kraja i videla odstampane reklame za prva dva dela Strast u smrti i Slava u smrti. Nisam do sada nigde naisla na ovu trilogiju ali cu svakako potraziti prva dva dela. Iskreno, nisam previse odusevljena ovom knjigom..Narocito zbog previse recenica sa strucnim pojmovima u kontroli uma i slicnim stvarima, preko kojih sam letimicki prelazila, a to ne volim da radim kada citam knjige..to je odmah znak da mi se ne dopada previse. Nije me bas ni drzala u neizvesnosti do kraja jer sam malo posle polovine knjige otkrila ko stoji iza tih samoubistava ali ne obracajte paznju na mene, ja citam previse trilera, pa sam se izvestila u tome.. Nekome ko ne voli napete knjige ce sigurno biti lepo osvezenje i drzace mu paznju do kraja, tako da imate lepe preporuke da je procitate. 


 

Kupujte preko sajta domaceg Moje krpice . Odlican sajt da pronadjete polovne ali i potpuno nove stvari po odlicnim cenama. Budite uporni trazite ono sto zelite. Mozda cete morati i ceo dan da provedete, posto sajt sadrzi jako puno kategorija i previse prodavaca i proizvoda, ali sigurna sam da cete pronaci za sebe nesto.. Mozete pronaci mnostvo dobre garderobe ali i sminke po jako povoljnim cenama. Kada ste izabrali proizvod i odlucite se da narucite, dobro pogledajte profil prodavca..Koliko je prodaja ostvario, koliko ima pozitivnih utisaka i slicne stvari, da bi ste bili sigurno da ce roba sa slike stici kod vas. Mozete pronaci dosta stvari koje su povucene iz prodaje, narocito sto se sminke tice..recimo mozete pronaci mnogo Essence limitiranih kolekcija, koje su odavno povucene iz prodaje, Balea proizvode koje prodavci donose iz Nemacke, i kojih nema kod nas, a cene su iste kao kod nas a jako cesto i nize. Ja sam se u poslednjoj kupovini pocastila sa Sephora tonikom i sredstvom za skidanje sminke, Sephora losionom za telo, Body shop pilingom za telo i Vichy Normaderm sredstvom za umivanje lica. Sve za oko 1600din zajedno za postarinom. Sta cekate?!


Sarene starke.. Zato sto su bele dosadile, a i kada je bolje nositi cvetni print nego na pocetku jeseni?? Sada mozete da nadjete super jeftine ove sarene starkice i patikice, na velikim su snizenjima. Ja sam svoje kupila u Metrou.


Slusajte, slusajte.. Ove nedelje se ne odvajam od abuma Here and now. Sedmi studijski album fantasticne Kanadske grupe Nickelback. Obozavam magicni glas Chada Kroegera i njihove sjajne melodije. Pesme koje bih vam posebno preporucila sa ovog albuma su Don't ever let it end, Lullaby, Trying Not to Love You i When we stand together.


Pingvini sa Madagaskara, apsolutno jedina stvar koju ja gledam na TV-u i nenormalno ih volim. Ne znam ko moze da ostane ravnodusan na gluposti kralja Dzulijana i njegove pomocnike Morisa i Smora, ali i na sjajne akcije Majora, Rika, Vojnika i Kovalskog. ♥ Jedini crtani sa zdravim humorom koji se trenutno prikazuje kod nas.. Odlican je i za decu, i za nas malo stariju decu ali i za ostale. Crtana serija koja se prilagodjava svima i svim uzrastima. Ako ja, kao velika spavalica, narocito poslednjih godina kako radim do kasno i kasno lezem, svako jutro ustajem  u pola 10 da pogledam nove avanture ove druzine, ne znam zasto i vi ne bi.. Beskrajno ce vas oraspoloziti.


 



Svakoga dana naucite nesto novo.. Zasto se potkovica smatra simbolom srece? Ovo verovanje nastalo je iz zrtvenih obreda, gde su kao zrtve bogovima, prinoseni konji. Od zrtvovanog konja ostale su samo potkovice koje su bile jasan dokaz o podnesenoj zrtvi. Zato su potkovice isticane na dovratku kuce kao opomena zlim silama da je  kuca pod bozanskom zastitom.

Za nas ljubitelje tusiranja vrucom vodom, evo nekoliko blagodeti ovog rituala..Dokazano je da tusiranje vrucom vodom opusta misice, smanjuje stres, ublazava migrene, smanjuje oticanje, smanjuje anksioznost, deluje kao nazalni dekongestiv, uklanja toksine iz koze i otvara pore i cisti kozu.

To bi bilo sve za ovaj utorak, citamo se sledeceg, sa nekim novim preporukama. ♥

11 коментара:

  1. Ja obožavam da se tuširam toplom(čitaj vrelom) vodom. :D Svidja mi se tvoja rubrika :)

    ОдговориИзбриши
  2. Uzitak u smrti je odlicna knjiga, preporucujem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nisam preterano odusevljena, ali je jako zanimljiva, i iz tog razloga sam je preporucila jer mislim da moze da se shvati na mnogo nacina i niko nece ostati ravnodusan sigurno :)

      Избриши
  3. I ja sam još jedna u klubu koja se tušira vrelom vodom dok se sva ne smežuram, znam da ne valja al šta ću. Kuce su medene, na moje krpice me teraj da idem ne smem ženo znaš da ne smem :D. Za ovu rubriku i tvoje pisanje uopšteno već sam davno rekla šta imam, ne bi da budem dosadna, a bele starke koje su ti dosadile skrati za dva broja i šalji meni , znaš da su mi na wl , ljubim te puno tebe i tvoje životinjsko carstvo, a pingvine obožavam da se zna <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Takodje, narocito zimi, ne moze niko da me istera iz kupatila :D nemoj da ides na moje krpice, nema tamo nista :D Ako uspem da ih skratim saljem ti :) nisam znala da volis pingivne, da l je moguce :D ljubimo te moje zivotinjsko carstvo i ja, hvala ti :*

      Избриши
    2. Obožavam pingvine toliko da me muž zove pingvinko 😊. Njih i delfine mi je sam videti, pomaziti 😊

      Избриши
  4. Draga Željka, ti si meni ovim postom ulepšala grozan dan. Nešto lepše skoro nisam pročitala od prvog pasusa, baš se vidi da ih voliš i da su srećni sa tobom. Predivne su slike tvog (ne tako) malenog životinjskog carstva. Ja obožavam životinje i kad bih imala uslova imala bih ih bar desetak. :D
    Što se tiče knjige, mogu da ti preporučim Ako dočekam sutra Sidnija Šeldona. Jednom rečju, genijalna. :)
    Tek nakon čitanja ovog posta i 70 preslušavanja sam shvatila koliko je Lullaby dobra pesma. :D
    Prethodna zima mi je izgledala ovako -probudim se, uvijem se uz ćebe i uz čaj uživam uz Sunđer Boba, pingvine, štrumfove. Moja verzija zimske idile. :)
    Sjajan post, nikako nemoj da prestaješ da ih pišeš. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala na ovako divnom komentaru, takodje mi je ulepsao dan :) Mislim da cak nisu svi na slikama, iskoristila sam slike koje imam od ranije, mislim da neki od njih fale :D Uzivanje je druziti se sa njima ali su i obaveza velika, ali ja nisam previse tu azurna, prepustam mami da ih hrani a to je haos, ja kazem sto puta svaka joj cast, ja ne bih imala zivaca za to :)
      Imam 14 Sidnijevih knjiga i obozavam ih, jedina koja mi fali je Ako docekam sutra i u potrazi sam za njom :D Luullaby je prelepa pesma, za posebno raspolozenje..ja ne mogu uvek da je slusam jer me rastuzi, ali kad nisam bas raspolozena uzivam da je slusam :) Ja sam pre stalno gledala Sudnjer boba ali malo sam se zasitila, sve epizode znam napamet, totalno sam se zaljubila u pingivne sada, narocito u Dzulijana :) Hvala ti mnogo :*

      Избриши
    2. Haha, bas ta fali? Jesi li za bookswap? Ja tebi posaljem na citanje par knjiga (broj po dogovoru) za koje mislim da su vredne paznje i ti meni i nakon odredjenog roka ih vracamo i pisemo utiske. Sta mislis? :)

      Избриши
    3. Da, trazim je vec dugo da je kupm :) Moze, zasto da ne, skroz sam za :)

      Избриши