понедељак, 14. март 2016.

Make up dnevna rutina II



Vec dugo je posto o Make up rutini na mom blogu medju najcitanijima i ne prodje nijedan dan da ga neko ponovo ne pregleda, i ako je napisan pre skoro godinu i po dana.  To je bio jedan od prvih postova na mom blogu i posebno mi je drag jer sam mu posvetila posebnu paznju. Sada mi je jako zanimljivo kada ga citam ponovo, i ako generalno nije proslo nesto mnogo vremena, vidim dosta razlike u mom sminkanju tada i danas.. Postoje proizvodi koji su ostali u upotrebi sve ovo vreme i verovatno ce i dalje i ostati. S obzirom da se ta moja rutina dosta promenila i da je taj post jako citan a i sama volim da citam postove ovog tipa, odlucila sam da ponovo podelim sa vama kakva je to moja rutina kada je svakodnevno sminkanje u pitanju. Prethodni post mozete pogledati OVDE




Prva stvar koju radim uvek kada je sminkanje u pitanju jeste popunjavanje obrva.Tu sam vec dugo verna Essence eyebrow setu od dve senke, jedna je svetlija braon i druga tamnija i ne znam koliko sam ovih kutijica potrosila. On je u broju 01. natural  brunette style. Ova senka se odlicno stapa sa mojim obrvama i kosom i jos uvek nisam pronasla dovoljno dobru zamenu za nju. Veoma je pigmentovana i dugotrajna, sa mojih obrva se ne skida dok ja to ne pozelim.. Potrebno je posvetiti malo vise paznje prilikom skidanja jer se ni ne skida tako lako. Obicno je skidam micelarnom vodom.  U poslednje vreme sam pocela da kombinujem ovaj set sa novim Aurinim senkama za obrve, broj 01 light, i podjednako sam odusevljena kvalitetom, bojom i trajnoscu kao i sa essence setom. Koristim neku random koso secenu cetkicu koju imam toliko dugo da su joj se izbrisali i broj i slova, mislim da je kupljena u kineskoj radnji za nekih 50,60 dinara, oprana je bezbroj puta i dalje je odlicna kao prvog dana i sa njom mogu neverovatno lako da popunim obrve kako zelim.

Drugi korak je Max Factor Pan Stik koga isto dugo koristim za prekrivanje oziljaka od akni i bubuljica koje imam oko usana. Ne volim da ga nanosim na podocnjake jer mi je pretezak. Pan Stik je jedan od najprodavanijih MF proizvoda i zapravo je zamisljem kao podloga,odnosno kao puder koji se nanosi na celo lice ali ja mislim da ga tako niko ne koristi..ili se barem nadam. Pokrivna moc mu je velika i jako je guste strukture da koza ne moze da ga upije niti moze od njega da dise. Narocito na mojoj masnoj kozi. Ja ga koristim iskljucivo da pokrijem neke jace nedostatke i trazim drugi korektor koji priblizno pokriva kao on jer mi je jako tezak na licu i bukvalno ga osecam ceo. 


Moj naredni korak je alajner. Vec dugo koristim Essence liquid ink vodootporni alajner, ovo mi je mislim druga bocica po redu i zaista mi dugo traje. Cetkica je solidna, nije bas previse tanka, ali nije ni teska za rukovanje. Sa svakim alajnerom vam je sve iskljucivo stvar navike, ako ste navikli na one u olovci vecina takvih ce vam odgovarati, ja sam navikla na ove sa cetkicom i sa svakom znam da rukujem kakva god ona bila. Boja je zift crna i jako je dugotrajan, ja neretko provedem i ceo dan sa njim na ocima i onako kako ga ujutru nanesem tako ga uvece i skidam. Obicno ga uklanjam micelarnom i nemam nikakve probleme sa tim.

Nakon alajnera dolazi maskara. Maskara koja trenutno najvise koristim je Rimmel Scandal Eyes i odusevljena sam kako ova maskara radi svoj posao. Ono sto mi se posebno dopada kod ove maskare jeste sto cetkica sa jedne strane ima gusto zbijene cekinjice kojima se postize volumen i gustinu dok je druga strana nesto redja, i namenjena je rascesljavanju i razdvajanju trepavica. Nije previse gusta a ni retka, formula joj je jako dobra. Moje trepavice odlicno naglasi i ne razmazuje mi se dok sama ne pozelim da je skinem. Ne skida se bas lagano, potrebno je strpljivo je skidati micelarnom dok tufer ne bude skroz beo ili mozete umesto toga koristiti neki dvofazni uljani odstranjivac koji ce je ukloniti znatno brze. Pored nje koristim jos jednu maskaru,Essence Princess Lash ne zato sto mi je specijalno potrebna vec sam je otvorila nedugo nakon ove Rimmelove jer nisam mogla da izdrzim da je ne probam i onda sam nastavila da je koristim da se ne bi osusila. Ovu uglavnom koristim za donje trepavice, jer volim da ih naglasim, a ova maskara ima lepu i veliku cetkicu, sa kojom mogu da naglasim donje trepavice a da ne napravim mrljice ispod. Neretko je stavljam i kao drugo sloj na gornje i zaista pravi cuda, fantasticna je.


Kada zavrsim sa ocima i obrvama, tek onda nanosim puder ili nesto slicno na lice. Trenutno najvise koristim dva proizvoda. Oba su Bourjois, jedno je njihova 123 Perfect CC krema a drugi proizvod je Air Mat puder. Oba proizvoda koristim jednako, s tim sto CC kremu vise nosim pre podne i po dnevnoj svetlosti jer je malo tamnija i daje mi topliju boju licu a puder mi je malo svetlije nijanse pa ga uglavnom koristim uvece ili popodne kada znam da cu biti negde u zatvorenom prostoru i pod vestackim osvetljenjem. O CC kremi sam pisala zasebnu recenziju koju mozete procitati ovde a o puderu planiram zasebnu recenziju vrlo brzo, ali sa oba proizvoda sam vrlo zadovoljna. CC krema je u broju 33 beige rose a puder 03 beige clair. Puder ili CC kremu nanosim Blush cetkom u broju 32, koja mi je apsolutno nezamenljiva. Imam je skoro 2 godine, oprana je milion puta, neretko je perem i svaki dan, posto je cesto iskoristim i za korektor i za svasta nesto. Nemam nijednu zamerku za ovu cetku, ne kupi previse proizvoda, lako se pere, drska je od cvrste plasti i jako je kvalitetna. Lako se koristi i odlicno rasporedi podlogu po celom licu a pritom ne proguta ni malo proizvoda

Aurinim korektorom Corect ME! u nijansi 301 Vanilla prekrivam podocnjake i prosvetljujem pojedine delove lica. Ovo je odlican, lagan korektor koji nije previse tezak na licu, prekrivna moc mu je srednja, zato ga ne koristim za prekrivanje svih nedostataka vec za prekrivanje podocnjaka i prosvetljivanje. Za moje podocnjake je odlican, pokrije ih gotovo u potpunosti i prilicno je dugotrajan kada se setuje. Nanosim ga takodje na vrh nosa, bradu, iznad usnei na deo izmedju obrva i na veliki deo ispod ociju. Ebeline beauty blender koristim da utapkam korektor. Nisam jedan od obozavaoca beauty blendera, uzela sam ga iz radoznalosti da vidim oko cega se dize tolika fama i koristila sam ga neko vreme ali nisam preterano odusevljena efektom. Na prvom mestu nemam strpljenja da citavu podlogu nanosim sa njim, za to mi treba vremena skoro koliko i da uradim celokupnu sminku. Tako da ovaj blender koristim uglavnom za korektor, da ne bi bilo da sam ga dzabe kupila, opet ja to nesto popravljam cetkicom ili prstima ali barem ga koristim..mozda ga nekad i zavolim. Pranje posle svake upotrebe je nezaobilazno.


Nekako sam navikla da rumenilo stavljam posle korektora, a pre kontura,tako da je moj naredni korak rumenilo iz limitirane Essence kolekcije Cinderella. Volim da eksperimentisem sa rumenilima jer nanosim jako malu kolicinu na obraze i do sada nisam gresila sa raznim nijansama. Pigmentacija mu je odlicna, retko dobra, ne trusi se i mislim da  ce mi dozivotno trajati koliko je sporo trosi. Ovo sam rumenilo prvenstveno uzela zbog prelepog pakovanja ali sam shvatila i da boja, koja je zagasito roze, moze da bude i te kako nosiva na svakodnevnom nivou i rado ga koristim. Roze cetkica je takodje Essence, odlicnog je kvaliteta, dugo mi traje i fenomenalna je sa diskretno nanosenje rumenila jer ne kupi previse proizvoda i jako je lako raditi sa njom.
 Neprepoznatljivi proizvod ispod je, verovali ili ne, cuveno Nyx Taupe rumenilo. Pakovanje se potpuno raspalo,poklopac mi se izlomio na deset mesta, zastitna plastika je ispala iz okvira, ali kao sto vidite to me ne sprecava da ga i dalje neumorno koristim svakodnevno. Koristim ga vise od godinu dana i evo vidite na slici kako napredujem sa trosenjem. Nije previse pigmentovano, sto meni licno odgovara, jer imam jako svetlu kozu i gotovo svaki proizvod za konturisanje mi je pretaman i izgleda prljavo na mom licu. Zato mi je bitno da ne preteram, i da nanesem malu kolicinu, lako je dodati i nadograditi ako je potrebno. Kazem opet, druzimo se vise od godinu dana svakodnevno tako da nema potrebe da govorim da mi skroz odgovara i da je jako izuzetno kvalitetan i koristan proizvod. Mala crna cetkica mi savrseno odgovara za nanosenje kontura, jer je cvrsta ali ne previse gruba i idealna je za ovu malu kutijicu. Cetkicu sam inace dobila uz jedno Avonovo rumenilo i nasla joj sjajnu primenu. Kada nanesem crte grubom cetkicom izblendam ih ovom crnom Avonovom za nanosenje bronzera.  Ona je generalno super za konturisanje, ali kako je dlaka mekana a Nyx rumenilo nema preteranu pigmentaciju, onda je trenutno koristim iskljucivo za blendanje grubljih linija i odlicna mi je.

Na kraju sve matiram sa Rimmel Stay Matte puderom u kamenu, koji je najbolji puder za ovu svrhu koji sam ja do sada probala. Moja je u nijansi 001 Transparent. Mislim da postoje jos 4 nijanse ali ja nisam pronasla neku specijalnu razliku medju njima. Imam ga dugo i dosta sporo se trosi, ne trusi se i odlicno matira lice a da pritom ne ostavlja brasnjav izgled na licu i ne uvlaci se u porice. Za njega uglavnom koristim Avonovu kabuki cetku koja nije preterano kvalitetna, malo je vise gruba za moj ukus ali radi mi posao. Dobrog je kvaliteta, prezivela je dosta pranja i ne kupi previse proizvoda ali je su dlacice malo pregrube ali sam se na njih navikla.



To bi otprilike bila moja svakodnevna make up rutina..korak po korak. Ne pravim neke velike ustupke i ona uglavnom svako jutro izgleda ovako, bukvalno od prve do zadnje stavke.. razlika je jedino u ruzu za koji se taj dan opredelim ili ukoliko odlucim da ga ne stavim uopste.  Retko se odlucujem za promene i novine, kada ubacim nesto novo onda je to nesto sto je zaista dobro i sto mi potpuno odgovara.
Kako izgleda vasa svakodnevna make up rutina?


6 коментара:

  1. Essence liquid ink eyeliner, najbolji tus za oci ikad, =D ja sam vec potrosila dva, moram ovaj koji dan otici po novi , a pan stick toliko dugo mjerkam ali nekako bojim se da ce mi se uvlaciti u borice, i da ce mi biti ruzan na licu, jer imam suhu kozu =( , al mozda jednom kupim da vidim sta je to sto toliko hvale, a nije ni skup toliko, =D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, sjajan je :) pa moja koza je masna i problematicna..cak mi je on taj deo na koji ga stavljam malo isusio..ne upija ga koza lepo..mozda bi kod tebe bila bolja situacija posto ti je suva koza, a svakako ces preko njega staviti puder ili nesto vec pa se mozda nece videti ako se uvece..ne znam mnogo je gust i tezak i mastan ali najbolje prikriva, probaj tester obavezno i kod nekoga ko ga vec ima..ali ne mora da znaci da ti nece biti dobar :)

      Избриши
  2. Joj, vidi Nyx taupe šta je sve jadničak preživeo, vidi se da je voljen! :) Cinderella rumenilo koristim i ja, bukvalno je kao novo, ne znam da li ću ga ikada potrošiti...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, jedva se drzi u zivotu :D Pa mislim da ce mi trajati dozivotno bukvalno koliko malo ga stavljam a ne izgleda ni kao da je naceto posle ne znam ni ja koliko meseci koriscenja

      Избриши
    2. Upravo tako, zato ja rumenila najslabije i kupujem jer mi najduže traju. <3

      Избриши
  3. 0 that didnt perform, this exclusively brings about the actual Banknote as well as didnt reedem them back again, my own competitors are usually not joyful: (remember to enable https://imgur.com/a/RJAVgJM https://imgur.com/a/2mOp00C https://imgur.com/a/gRA2rPj https://imgur.com/a/Sfg8HBy https://imgur.com/a/NsUYVRl https://imgur.com/a/5jeKrqg https://imgur.com/a/4HNJVOk

    ОдговориИзбриши