уторак, 21. фебруар 2017.

Empties #6





Balea micelarna voda mi je bila jako dobra. Za cenu od nekih 300 i nešto dinara, do 400 maksimalno, dobijate 400ml proizvoda i može vam potrajati poprilično dugo. Zaista mi je bila odlična, skidala je sminku jako lepo, sve sa lica, nije ostavljala lice lepljivim i nije ga isušivala ni najmanje. Bez alkohola je i parabena i naznačeno je da je za suvu i osetljivu kožu i jedna je od boljih micelarnih koje sam probala. Pakovanje totalno korektno, otvor super, miris nema, sve preporuke.
Garnier dvofazna micelarna voda mi je jedna od najboljih koje sam probala a probala sam ih gotovo sve. Sastoji se iz vodenog i uljanog dela i potrebno je promućkati je pre upotrebe. Skida šminku odlično i ostavlja neuporedivo lepši osećaj na koži od većine proizvoda ovog tipa. Vrlo temeljno uklanja sminku i ostavlja lice vrlo nežno, bez lepljivog osećaja i osečaja zatezanja. Vrlo lepo miriše, poprilično intenzivno ali meni se dopada, pakovanje je jako kvalitetno kao i dozer. Standardno veliko pakovanje za Garnier proizvode i korektna cena, od 350 do 500 dinara. 
Bioten maramice za skidanje šminke sam kupila nekoliko puta i ako zaista ne volim da skidam šminku maramicama. Ovo su jedine koje mi se zaista dopadaju. Ne sadrže paraben, parafin ni veštačke boje i nimalo mi ne isušuju kožu. Piše da sadrže 100% prirodni ekstrakt kavijera. Nemamo načina da to proverimo, pa nam preostaje da verujemo. Mirišu jako lepo, na Bioten CC kremu, ako vam išta to znači. Fantastično uklone svu šminku sa lica, nisu previše mokre već sasvim kako treba. Ne ostavljaju kožu lepljivom i ne zatežu je i jako često su na akciji u Liliju, ja ih uvek nađem za nekih 150 dinara. 20 komada ima u pakovanju.


Sephora sredstvo za skidanje šminke. Tačnije, ovo je sredstvo za skidanje vodootporne šminke sa očiju, ali ja sam ga koristila redovno, za svakodnevnu šminku. Jako mi se svidelo, perfektno je uklanjalo šminku sa očiju. Jedina zamerka koju imam je ta što je otvor bočice preveliki pa sam često prosula više nego što sam želela i jako brzo sam ga potrošila.
Sephora zeleni tonik je jako prijao mojoj koži. Jedan od retkih tonika za koje mogu da kažem da sam ga sa zadovoljstvom koristila. Ne sadrži ni paraben ni alkohol i ima jako prijatan miris, mirise na čisto nekako. Nije mi ni najmanje isušivao kožu, što mi se retko kad dešava i zaista je jako dobro "ležao" mojoj koži.
Nivea Aqua Sensation gel za umivanje lica za normalnu do kombinovane kože. Sa njim sam imala čas topao, čas hladan odnos. Mislim da je to najviše zavisilo od stanja kože, ali nekada mi je isušivao kožu a nekada mi je baš prijao. Generalno super čisti kožu i s obzirom da je baš mala količina potrebna da se napravi bogata pena, traje poprilično dugo.Vrlo je gust, sa sitnim granulicama koje nisu tu radi pilinga već radi dekoracije. Miriše jako lepo i pakovanje je jako kvalitetno.


Imam nekoliko gelova za tuširanje koji su mi se dopali pa sam ih sačuvala. Dva Balea gela koja nisu limitirana kolekcija nego su deo stalne postave. Prvo je After Sun Dusche. Ja božavam ovaj gel i uzimam ga bez obzira koje je godišnje doba. Namenjen je za negu posle sunčanja, otklanja ostatke kreme, hlora i slane vode, ima efekat hlađnja  i čuva kožu od isušivanja. Mene je njegov miris kupio za sva vremena i kupim ga svaki put kad ga vidim u DM-u. Drugi je Balein sa hibiskusom i nektarinom. Prosečan, dobar gel, sa magičnim mirisom i takođe iskrena preporuka. Oba imaju po 300ml i znate već koliko malo koštaju. I tu je Afroditin kremasti gel sa pistaćima. Znam da je odavno splasnula euforija oko njih i da su tu novi Afroditini cvetni gelovi ali je se uvek vraćam ovom. Ne znam da li sam ikada pomirisala nešto lepše i da li ću u skorije vreme, pa mislim da je suvišno dalje bilo šta dodati. Sadrži sitne čestice kakaa, koje nisu namenjene pilingu već se tope na koži u dodiru sa vodom. Kremast je, mirišljav, nežan, ma savršenstvo. I jedan Palmolive, koji me oduševio. Iskreno nikada nisam koristila njihove gelove za tuširanje, ovaj sam dobila, i potrošila  ga sa zadovoljstvom. Radi se o gelu sa eteričnim uljem lavande, yang yanga i kardamom. I ako nisam ljubitelj mirisa biljaka, ovaj mi je jako prijao, opuštao me i dugo se osećao po kupatilu.


L'oreal Elseve pakovanje za kosu sa arganom mi je bilo standardno fenomenalno. Miriše prelepo, na arganovo ulje. Jako mi je značilo u negovanju kose i dosta je pomoglo mojoj suvoj i oštećenoj kosi.
Estar puter za telo sam obožavala. Vrlo je gust i hidratantan i miriše na vanilu, na pravu vanilu, ni malo veštačko. Ostavljao mi je kožu neverovatno mekanu i baršunastu. Najveća moguća preporuka!
Balea krema za ruke sa ljubicicom mi je bila super. Ne volim mirise cveća kao što sam već napomenula, ovaj mi nije nikako prijao, miriše zaista na ljubičicu i na lavandu rekla bih. Previše cvećkasto za mene. Ali mi se jako dopalo kako radi, ruke mi je fantastično hidrirala, nije previše masna ni gusta a opet je efikasna. Lako se upija i ne ostavlja mastan trag. Sardži ulje iz koštice kajsije, pantenol i ši puter.  Mislim da nije deo limitirane kolekcije i da je možete naći u stalnoj postavci u DM-u po jako povoljnoj ceni do 200 dinara.
Eveline SOS Body lotion mi je bio super, i ako je u pitanju malo pakovanje koje nisam mogla previše detaljno testirati, ali ono što sam probala mi se jako dopalo. Sadrži 5% uree i namenjen je veoma suvoj koži.

Batiste omiljeni suvi šampon. Ovaj najčešće koristim, zeleni, Cleen & classic original. Vrlo mi pomaže u situacijama kada nemam vremena da operem kosu a potrebna mi je pristojna frizura. Napravi značajno poboljšanje, ne ostavlja mi beli trag i miriše jako lepo ali se miris ne zadržava.
Gliss prskalica za raščešljavanje, crni, klasični sa keratinom. Preobožavam ga, miris mi je najlepši ikada i odlično radi svoj posao. Traje nenormalno dugo, meni je baš puno trebalo da ga potrošim i ako sam ga koristila domaćinski. Nakon ovih prskalica sam potpuno prestala da koristim klasične regeneratore,  one mi vrše daleko bolji posao.
Garnier NEO dezodorans, nova verzija sa prstenom na pumpici. Dopada mi se koncept, najviše zbog marketinga, nije nekoristan ali nije napravio ni neku značajnu razliku u mudrosti prskanja dezodoransa. Generalno volim ovu liniju Neo dezodoransa i dobro mi rade posao.


























Ovo je verovali ili ne NYX Taupe rumenilo koje smo svi ludački koristili za konturisanje. Mislim da se jasno vidi koliko je bio voljen deo mog nesesera i svakodnevnog šminkanja. Poklopac se davno polomio i nestao. Nije preterano pigmentovano ali se lepo nadograđuje. Nema ni malo narandžastog podtona, što je meni jako bitno jer imam jako svetao ten. Trajao mi je jako dugo, više od godinu dana i mislim da je vreme da se konačno pozdravimo i da nabavim novo.
Avon Color Trend Blood orange balzam za usne sam poručila jer volim miris narandže. Ali mi se ni malo nije dopalo, gelasto je, lepljivo, nema nikakvu funkciju i nisam se ni trudila da ga koristim. Dugo mi je stajalo i mislim da je vreme da ga bacim.
Omiljeni Aurin korektor u nijansi 301 Vanilla. Zadnje dve godine koristim isključivo njega. Kremast je i lagan, ne uvlači se u borice, odlično prekriva podočnjake i nepravilnosti i fantastično prosvetljuje deo ispod očiju.
Aurin alajner mi je jedan od omiljenih. Vrlo intenzivan, crn, postojan. Četkica odlična i precizna, lagana za rad. Sve preporuke,
Bioten CC krema, toliko puta pomenuta kod mene na blogu, ponovo potrošena. Nijansa medium. Ne volim da opterećujem lice puderom svaki dan pa se trudim da biram nešto laganije. Najčešće je to ova CC krema jer mi najviše leži, naročito zimi kada mi je koža nešto suvlja.

4 коментара: